4 Nisan 2018 Çarşamba

Çikolata Kremalı Tartolet




Malzemeler:
-200 gr margarin (oda sıcaklığında)
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-aldığı kadar un
Kreması İçin: 
-2 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı un
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 12 eşit parçaya bölüp her parçayı düz zemin üzerinde açıp  yağlanmış tartolet kalıblarına yerleştirip üzerlerine kürdan batırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tencereye çikolata hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin ve oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup 2 saat bekletip mikserle 5 dk çırpın.
Soğuyan tartoletleri kalıplarından çıkartın.
Krema torbasına hazırladığınız kremadan koyup tartoletlerin ortalarını doldurup üzerlerini çilek ve çikolata ile süsleyip servis yapın.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails