21 Kasım 2017 Salı

Köstebek Kek



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı süt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı  kakao
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1.5 su bardağı un
Kreması İçin:
-2 poşet toz şanti
-1 kutu krema (200 ml)
-1 su bardağı soğuk süt
-1 çay bardağı hindistancevizi
İçi İçin: muz, damla çikolata
Hazırlanışı:Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup köpürene kadar yaklaşık 5 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Muffin kalıblarına hazırladığınız kek karışımını pay edip 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın. (25 adet kek çıktı)
Kreması için toz şantileri ve kremayı çırpıp sütü yavaş yavaş ekleyip hindistan cevizini de koyup karıştırın
Soğuyan kekerin orta kısımlarını çay kaşığı ile oyup dilimlenmiş muz ve 3-5 tane damla çikolata koyup içlerini krema ile doldurun.
Keklerin içlerinden çıkan kek parçalarını robottan geçirip krema ile doldurduğunuz keklerin üzerlerine kek kırıntılardan serperek boşluk kalmayacak şekilde hazırlayıp buz dolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails