15 Haziran 2017 Perşembe

Kadayıflı Baklava



Merhabalar dün yaptığım börekten kalan yufkaları tatlı yaparak değerlendirdim :)
Şiddetle tavsiye ediyorum dışı çıtır, çıtır içi yumuşacık ve şerbetli olmasına aldanmayın inanılmaz hafif.

Malzemeler:
-10 adet baklavalık yufka
-150-200 gr yaş kadayıf
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-125 gr tereyağı
-5-6 çorba kaşığı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
-2,5 su bardağı şeker
-3,5 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek İçin: toz fıstık
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyup üstteki yufkanın üzerine iki kaşık yağ döküp fırça ile her yerine sürün ve uc kısmına göz kararı yaş kadayıf ve ceviz koyup sıkıca rulo sarıp istediğiniz genişlikte dilimleyin.
(iki yufkanın arasına yağ sürülmeyecek sadece üstteki yufkaya yağ sürülecek)
Hazırladığınız kadayıflı yufkaları tepsiye yerleştirip üzerlerine kalan yağı gezdirip 175 derecelik fırında pişirip ılımaya bırakın.
Ilıyan tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp tatlı şerbeti çekince üzerlerini fıstık ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails