14 Şubat 2017 Salı

Elmalı Kup



Malzemeler:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 kutu krema (200 ml)
-2 paket vanilin
Elmalı Harç İçin:
-3 adet elma (rendelenmiş)
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
-1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin: fındık
Hazırlanışı: Elmalı harç için tavaya kabuklarını soyup rendelediğiniz elmaları ve şekeri koyup elmalar suyun çekene kadar pişirip ocaktan alıp fındık ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın.
Muhallebi için tencereye krema ve vanilinler hariç kalan malzemelerin hepsini ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.
Pişen muhallebiye krema ve vanilinleri ekleyip mikserle 10 dk çırpın.
Servis kuplarının yarısına kadar muhallebi koyup üzerine bir çorba kaşığı kadar elmalı harçtan koyup üzerlerine  tekrar muhallebi koyup oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup üzerlerine bol fındık serpiştirip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails