5 Ocak 2017 Perşembe

Kremalı Tavuk Çorbası



Malzemeler:
-2 adet tavuk fileto
-1 kutu krema (200ml)
-2 su bardağı süt
-5 çorba kaşığı un
-1 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı tereyağı
-su (1,5-2 lt kadar)
-tuz
Üzeri İçin: dereotu, kara biber
Hazırlanışı: Düdüklü tencereye tavukları, soğan, sarımsak, su ve tuzu ekleyip 45 dk haşlayıp tavuğu sudan çıkartıp soğan ve sarımsağı suyla birlikte blendırdan geçirin.
Tencereye un ve tereyağını koyup unun rengi değişmeden kokusu çıkana kadar kavurup 2 su bardağı sütü ekleyip pürüzsüzleşene kadar karıştırıp soğanlı suya ekleyip 5 dk kaynatın.
(kıvamı koyu olursa süt ekleyebilirsiniz)
Tavukları küçük parçalara bölün.
Kaynayan çorbaya tavuk ve 1 kutu kremayı ekleyip bir taşım kaynatıp servis kaselerine koyup üzerine arzuya göre dere otu ve kara biberle sıcak olarak servis yapın..

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

HaticeMutfakta dedi ki...

Bu soğukta çokta güzel gider ellerine sağlık..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails