5 Aralık 2016 Pazartesi

İçli Köfte



Malzemeler:
-3 su bardağı köftelik ince bulgur
-1 su bardağı irmik
-1 çay bardağı un
-2 adet yumurta
-1 çorba kaşığı biber salçası
-tuz
-su
İçi İçin:
-1 kg kıyma
-2 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 tatlı kalığı domates salçası
-4 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
-4 çorba kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı pul biber
Haşlamak İçin: su, tuz
Hazırlanışı: İçi için tencereye kıymayı koyup ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsağı minik, minik doğrayıp suyunu çeken kıymaya tereyağı ile ilave edip soğanlar ölene kadar kavurup salçaları ekleyip 5 dk daha kavurup soğumaya bırakın.
Bulgur ve irmiği derin kab içerisine koyup üzerine yaklaşık 1-1,5 su bardağı soğuk su koyup karıştırıp ağzı kapalı şekilde 30 dk ıslatın.
Dinlenen bulgura  yumurtaları, salça ve tuzu eleyip iyice yoğurup unu ekleyip 15-20 dk daha yoğurun kıvamı sert olursa soğuk su ilave edebilirsiniz.
Yoğurduğunuz köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp parmağınızla içini oyup soğuyan kıymalı harçtan koyup ağzını kapatıp istediğiniz gibi  oval veya yuvarlak şekil verin.
Tencereye su koyup biraz su ekleyip kaynayınca hazırladığınız köfteleri 5 dk kadar haşlayıp sudan alın.
Üzeri için tereyağını eritip pul biberi ekleyip karıştırıp pişen köftelerin üzerlerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails