5 Ekim 2016 Çarşamba

Kakao Kremalı Kurabiye




Malzemeler:
-250 gr margarin (eritilmiş)
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı karbonat
-2 paket vanilin
-aldığı kadar un
Kreması İçin: 
-1,5 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı toz şeker
-3 çorba kaşığı hindistan cevizi
-1 çorba kaşığı kakao
-1,5 çorba kaşığı un
-1 paket vanilin
Üzeri İçin: pudra şekeri
Hazırlanışı: Kreması için tencereye bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın. (koyu kıvamlı bir krema oluyor)
Hamur için derin bir kab içerisine bir miktar un koyup eritilmiş margarin ve diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp yassılayıp ortasına 1 tatlı kaşığı kadar hazırladığınız kremadan koyup dikkatlice kapatıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine bolca pudra şekeri serpiştirip servis yapın.
(kurabiyenin hamurunda şeker yok)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails