29 Ağustos 2016 Pazartesi

Sarı Kiraz Reçeli




Merhabalar... 
Huzurlu, mutlu, bereketli ve ülkemiz için hayırlı güzel haberler alacağımız güzel bir hafta dilerim...

Kahvaltı masalarımızı taçlandıracak harika bir lezzet :)

Malzemeler:
-1 kg sarı kiraz
-3 su bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşığı limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı: Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkartın
(çekirdek çıkartma aparatınız yoksa pipetle çok kolay çıkartabilirsiniz)
Çekirdeklerini çıkarttığınız kirazları tencereye koyup üzerine 3 su bardağı toz şekeri döküp tencerenin ağzını kapatıp 1 gece bekletin.(kirazlar çok su salmamışsa bu aşamada 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz)
Ertesi gün tencereyi ocağa koyup kısık ateşte kirazlar reçel kıvamını alıncaya kadar yaklaşık 25-30 dk kaynatıp  limon suyu veya tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
(reçel kaynarken üzerinde oluşan köpükleri yemek kaşığı ile alın)
Soğuyan reçeli kavanoza boşaltıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails