4 Temmuz 2016 Pazartesi

Sadrazam Tatlısı





Arefemiz mübarek olsun...

Bayram da misafirleriniz için yapacağınız çok hafif ve fazlasıyla lezzetli bir tatlı ...

Sizde benim gibi hafif tatlılardan hoşlanıyorsanız kesinlikle denemelisiniz :)

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-2 türk kahve fincanı şeker
-2 çorba kaşığı ılık süt
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (5-6 türk kahve fincanı kadar)
Kreması İçin:
-2,5 su bardağı süt
-1,5 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 tatlı kaşığı margarin
-2 paket vanilin
Şerbeti İçin:
-2 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri İçin: hindistancevizi
Hazırlanışı: Krema için tencereye margarin ve vanilinler hariç kalan malzemelerin hepsini  koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatıp margarin ve vanilinleri ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle yaklaşık 5 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş büyük dikdörtgen borcama hazırladığınız harcı döküp 150 derecelik fırında pişirip üzerini nemli bez ile örtüp soğumaya bırakın. (çok kabarmıyor)
Şerbet için süt ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın (kaynamayacak)
Soğuyan kremayı mikser ile 5 dk çırpın.
Soğuyan keki  ortadan ikiye kesip ilk parçayı tepsiye yerleştirip üzerine süt şerbetinin yarısını döküp hazırladığınız kremayı her tarafına eşit şekilde sürüp diğer keki kremanın üzerine kapatın.
Kalan süt şerbetini kekin her tarafına döküp bol hindistancevizi serpiştirip buzdolabına koyup 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel hafif ve lezzetli olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails