6 Haziran 2016 Pazartesi

Peynirli Bükme Katmer



Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
Yağlamak İçin: 200 gr tereyağı
İçi İçin: 1 kase beyaz peynir, maydonoz
Üzeri İçin: sıvı yağ


Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bez ile örtüp 15dk dinlendirin.
Tereyağını eritin.
Maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp peynir ile karıştırın.
Dinlenen hamuru dört eşit bezeye ayırıp ilk bezeyi hafif unlu zeminde açabildiğiniz kadar ince açıp üzerine eritilmiş tereyağından kaşık ile gezdirip fırça ile her tarafına sürüp hamuru ortadan ikiye kesip uc kısmına peynirli karçtan koyup rulo sarıp kıvırarak kendi etradında döndürerek çekil verin.
Diğer kalan bezeleride aynı şekilde hazırlayın. 
(her bezeden 2 katmer toplamda 8 adet katmer oluyor)
Hazırladığınız katmerlerin üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails