18 Mayıs 2016 Çarşamba

Hindistancevizli Bademli Keşkül



Malzemeler:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 çay bardağı hindistancevizi
-1 çay bardağı ince çekilmiş badem
-1 kutu krema (200 ml)
-2 paket vanilin
Süslemek İçin: toz antep fıstığı
Hazırlanışı: Tencereye krema ve vanilinler hariç kalan malzemeleri koyup orta ateşte kaynayana kadar  sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alın.
Krema ve vanilinleri keşküle ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp servis kaselerine pay edip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyun.
Soğuyan keşküllerin üzerlerini toz fıstıkla süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails