23 Şubat 2016 Salı

Etli Bulgurlu Lahana Sarması



Malzemeler:
-1 adet orta boy lahana
-2 su bardağı bulgur
-200 gr yarım yağlı dana kıyma
-2 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 su bardağı sıcak su
-tuz, karabiber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
Üzeri İçin:
-1 su bardağı zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: Lahanayı alt kısmından keserek yapraklarını çıkartın.
Derin bir tencereye su koyup kaynatın birazda tuz ekleyin...
Kaynayan suya lahanaları atıp biraz haşlayın bütün lahanalar bitene kadar bu işlemi yapıp soğumaya bırakın.
Bulguru derin bir  kab içerisine koyup üzerine 1 su bardağı sıcak suyu döküp karıştırıp ağzını kapatıp 15-20 dk bekletin.
Soğan ve sarımsağı minik, minik doğrayın.
Dinlenen bulgura doğradığınız soğan ve sarımsağı, kıyma, salça baharat ve bol miktarda zeytin yağını ekleyip elinizle iyice karıştırarak yoğurun.
Haşladığınız lahana yapraklarının kenarına hazırladığınız harçtan koyup kenarlarını içine kıvırıp rulo şeklinde sarın.
Artan kalın lahana kenarlarını düdüklü tencerenin tabanına yerleştirip sardığınız lahanaları yatık şekilde düdüklü tencereye dizip üzerlerine zeytin yağı gezdirip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin.
Lahanaların üzerine küçük bir tabak yerleştirin (lahanalar açılmasın diye) altı kısık şekilde 15-20 dk pişirip biraz dinlendikten sonra tenceden çıkartıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails