15 Ocak 2016 Cuma

Pratik Pastacık



Hayır ve Bereket Dolu Cumalar 

Malzemeler:
-2 adet baton kek (evde kalmış keklerinizden de olur)
-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı krema (1/2 kutu)
-1 adet portakal kabuğu rendesi
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
Üzeri İçin: Hindistancevizi
Hazırlanışı: Baton kek veye evde kalan kekleri elinizle ufak parçalar bölüp derin bir kab içerisine koyun.
Kremayı küçük tavaya koyup ısıtıp çikolatayı kremaya ekleyip çikolatanın sıcağında eriyene kadar karıştırın.
Hazırladığınız kremalı çikolata ve  diğer malzemeleri keklere ekleyip hamur gibi yoğurup küçük kare borcama yağlı kağıt serip hazırladığınız karışımı borcama döküp buz dolabında 2-3 saat bekletip borcamdan düz bir tabağa ters çevirerek çıkartın. (kıvamı biraz cıvık oluyor korkmayın dolapta bekleyince sertleşecek)
İstediğiniz şekil kalıp veya bardak ağzıyla isterseniz kare dilimler halinde pastacığı kesip her tarafını hindistancevizine bulayıp servis yapın.

(Pastacığı bu şekilde hazırlayıp derin dondurucuya koyup istediğiniz zaman çıkartıp biraz beklettikten sonra dilimleyip hindistancevizine bulayıp servis yapabilirsiniz)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails