29 Mart 2015 Pazar

Yumurta Kapama



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı zeytin yağı
-tuz, pul biber, kekik
Hazırlanışı: Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.
Tereyağı ve zeytin yağını tavaya koyup eritin.
Eriyen yağa pul biberi ekleyip hafif kavurup yumurtaları kesilen kısımları alta gelecek şekilde tavaya yerleştirip 2-3 dk pişirip son olarak tuz ve kekiği ilave edip ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

1 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Bu tarifi ne zamandır yapmak istiyorum ama yedirecek kişi bulamıyorum. Ama bir gün kendim için yapacağım. Ellerinize sağlık Aslı hanımcım

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails